IFKS 2024

De IFKS week zit erop!

Na een winterperiode waarin er veel tijd en energie werd gestoken in het wedstrijd klaarmaken van de Grutte Pier zijn we gestart met de openingswedstrijd van het seizoen in Langweer. Geen podium maar mooie en spannende wedstrijden waar de potentie van skûtsje Grutte Pier duidelijk werd.

De volgende wedstrijd was Lemmer Ahoy, de belangrijkste ‘trainingswedstrijd’ van het seizoen. Een aantal dagen met genoeg wind en verder prachtig weer waar we na vijf spannende wedstrijden de eindzege pakten en kampioen werden. Grutte pier gaf zijn visitekaartje af!

De daaropvolgende wedstrijd was de Slach om Heeg. Ondanks materiaalpech werden we hier derde in het eindklassement, weer een prima resultaat.

Dan volgt natuurlijk de belangrijkste wedstijd van het jaar, de IFKS week.

Een week die werd gekenmerkt door heel weinig of veel te harde wind en daardoor afgelaste wedstrijden. Deze week konden we de verwachtingen door diverse oorzaken niet waarmaken. Met als dieptepunt de onfortuinlijke aanvaring met het skûtsje van Eastermar, volledig onze schuld. Gelukkig alleen materiele schade en Eastemar kon hun verdiende derde plaats behouden.

De Grutte Pier wordt op dit moment gerepareerd en ons streven is om dit seizoen met de slotwedstrijd van de IFKS op 12 oktober als team positief af te kunnen sluiten.

De schipper heeft na de IFKS week aangegeven geen wedstrijden meer te willen zeilen en heeft per direct afscheid van het team genomen. Met skûtsje Grutte Pier hebben we alle ingrediënten in handen om prachtige prestaties neer te zetten; een snel schip met een rijke historie, een prima bemanning. Wij zijn druk bezig met het kijken naar het volgende seizoen.

We starten het seizoen van 2025 met een nieuwe schipper.